Årsmøtet i Finnmark Frp

Frp i Finnmark vil fortsatt ha betaling for fiskekvoter

KJØP OG SALG AV FISKEKVOTER: Finnmark Frp ønsker at finnmarksfolk fortsatt skal betale kvoter for å få fiske.
KJØP OG SALG AV FISKEKVOTER: Finnmark Frp ønsker at finnmarksfolk fortsatt skal betale kvoter for å få fiske. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Årsmøtet i Finnmark Frp avviste forslaget fra Gamvik om å avvikle betaling for for å få lov å bli fisker. Gamvikingen Johnny Olaussen gir ikke opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Begge forslagene om fiskeripolitikk fra vårt lokallag i Gamvik ble avvist, forteller nyvalgt leder i Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, til ABC Nyheter.

På forhånd var det spenning om utspillet fra Gamvik, med leder Johnny Olaussen i spissen. De foreslo at Finnmark Frp skal gå inn for å fjerne ordningen med betaling for å få lov til å fiske, slik kjøp og salg av kvoter nå innebærer.

– Det er uheldig at årsmøtet i Finnmark Frp fastholder dagens kvoteordning, og faktisk ikke uttalte seg om fiskeripolitikk i det hele tatt, sier Olaussen til ABC Nyheter dagen derpå.

Les: Gamvik Frp vil ha slutt på kjøp og salg av fiskekvoter

Uvisst om han får lage program

– Har delegatene tenkt over at hvis du avskaffer kjøp og salg av kvote, vil de som skal inn i yrket, halvere lånegjelda? For da behøver de ikke å kjøpe kvote på toppen av å kjøpe båt, legger Olaussen til.

Selv ble han valgt til politisk nestleder og delegat til Frps landsmøte i april. Han har også lyst til å komme inn i Frps programkomité foran stortingsvalget 2017. Men fylkesleder Persen sier det ikke er avklart hvem Finnmark vil foreslå dit.

Les også: Per Sandberg til Røkkes yndlingshavn i Finnmark

«Avvist, men ikke nedstemt»

– Når forslaget om gratis fiskekvoter ikke får gjennomslag i Finnmark, kan du vel ikke vente å få det i resten av landet, Olaussen?

– Det gjør det ikke lettere, vedgår han.

Nå sender Gamvik-laget brev til alle lokallagene med kortversjonen av hva de ønsker seg som ny fiskeripolitikk, og oppfordrer lagene til å sende inn forslag om dette til Frp-landsmøtet.

– Begge forslagene til resolusjon fra Gamvik ble avvist. Men vi har ikke stemt det ned, er det doble budskapet fra fylkesleder Odd Eilert Persen.

– Vi ønsker å jobbe videre mot det nye Frp-programmet i 2017. Så Johnny kan jobbe videre for sine synspunkter foran og på landsmøtet i partiet i april, sier Persen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy