Trump og Cruz prøver å dempe Iowa-forventninger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Republikanerne Donald Trump og Ted Cruz forsøker å dempe forventningene til hvordan de gjør det i Iowa, hvor presidentkampens første nominasjonsmøter går av stabelen mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to presidentaspirantenes uttalelser søndag gjenspeiler en høy grad av usikkerhet rundt utfallet i den første delstaten som skal stemme over partienes kandidater.

Iowa blir en viktig første prøvestein for amerikanske velgere på hvor sterkt utradisjonelle kandidater som Trump og Bernie Sanders egentlig stiller i kampen mot mer konvensjonelle politikere som Marco Rubio fra Republikanerne og Demokratenes favoritt Hillary Clinton.

Les også: The New York Times støtter Hillary Clinton

Dagen før nominasjonsmøtene skulle starte i Iowa, ville ikke Trump ta noen seier på forskudd.

– Nei, jeg må ikke vinne det, sa mangemilliardæren som aldri tidligere har stilt til valg på noe politisk verv, i et intervju med CBS.

Etter å ha skrytt skråsikkert av ledelsen på meningsmålingene i månedsvis, fastslår forretningsmannen nå at målingene ikke betyr noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sarah Palin støtter Trump

Tidligere denne helgen forsvarte Trump sin beslutning om å ikke delta på den siste republikanske presidentkandidatdebatt arrangert av Fox News (se innslaget øverst i artikkelen).

– Jeg ble behandlet svært dårlig, sa Trump.

Les også: Fox News: Trump krevde 5 millioner dollar for å stille i debatt

Cruz prøver også å dysse ned forventningene etter å ha blitt forbigått av Trump på målingene.

– Nei, vi anser ikke noen delstat som et «must» å vinne. Vi ligger an til å gjøre det svært godt, sier Tea Party-favoritten fra Texas til CNN.

Les også: Trump og Cruz barket sammen i TV-debatt