Danske sosialdemokraters fem flyktningedilemmaer:

– Radikaliserte imamer og forstokket syn gjør integrering vanskeligere

<p>FEM FLYKTNINGEDILEMMAER: Formannen for de danske Socialdemokraterne, Mette Fredriksen, rykker ut i avisa Politiken.</p>
FEM FLYKTNINGEDILEMMAER: Formannen for de danske Socialdemokraterne, Mette Fredriksen, rykker ut i avisa Politiken. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Den hardt pressede formannen for Socialdemokraterne i Danmark, Mette Fredriksen, advarer mot radikaliserte imamer, et forstokket syn på menn og kvinner og kulturelle og religiøse parallelsamfunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av en kronikk Mette Fredriksen skriver i avisa Politiken under tittelen

«Jeg vil ikke la andre utsatte grupper i stikken på grunn av manglende integrasjon».

Socialdemokratene i Danmark får kritikk for sin flyktningepolitikk, som blant annet gir støtte til «smykkeloven», og det bærer utfor med dem på meningsmålingene.

Den omstridte smykkeloven innebærer at asylsøkere som ankommer Danmark, får beslaglagt sine verdigjenstander for å dekke statens utgifter med dem.

Partiformannen, som det fortsatt heter i Danmark, konstaterer at det rett og slett er et tak for hvor mange flyktninger som kan komme til Danmark. Under gjeldende konvensjoner ser hun få andre muligheter til å begrense tallet, enn å legge restriksjoner på familiegjenforening.

Les også: – Asylretten er uærlig og bør skrotes

– Flyktningetiltak skaper sosial dumping

Mette Fredriksen ser det også som et dilemma at velmendende sosialdemokrater som snakker høyt om integrering, vanligvis selv bor langt fra områder der integrering av utlendinger er aktuelt.

Hun er redd for at forslag om å få asylsøkerne i jobb, blant annet med en såkalt «innslusingslønn» vil gå utover de som på forhånd er dårligst stilt i Danmark.

– Innslusingslønn er ikke noe annet enn sosial dumping. Den vil sette lønnsnivået ned, og det vil spre seg seg, frykter hun.

«Vi har simpelthen ikke så mange arbeidsplasser som mennesker med ofte få kompetanser, kan håndtere.», skriver Fredriksen.

Les også: - Kommunene kan gå i overskudd på å ta imot flyktninger

Radikalisering og forstokkede syn

Fredriksen vil gjerne ha fram alle solskinnshistoriene om innvandrere som lykkes på arbeidsmarkedet - men også den andre siden:

– For det er altfor mange innvandrerkvinner som ikke snakker dansk. Ikke jobber. Sysselsettingen for utlendinger er altfor, altfor lav. Og det koster. Og vil bety store innsparinger andre steder, skriver hun.

Integrasjonsutfordringen blir ifølge partiformannen også påvirket av «radikaliserte imamer, et forstokket syn på menn og kvinner og kulturelle og religiøse parallellsamfunn.», fastslår Fredriksen og avslutter:

«Jeg vil ikke la andre utsatte grupper i stikken på grunn av manglende integrasjon. Min insistering på likestilling mellom menn og kvinner får meg til å vende meg imot enhver form for undertrykkelse.»

«Og jeg vil være sikker på at jeg kan finansiere vårt velferdssamfunn i framtida.»

Les også: Hege Storhaug vil stoppe all innvandring til Europa og avvikle Flyktningkonvensjonen

Personvernpolicy