Isaksen mener flere mobbere må flyttes

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler storstilt antimobbeløft. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler storstilt antimobbeløft. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi bør i større grad flytte dem som mobber når andre tiltak ikke virker, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et kjent mønster at det ofte er mobbeofferet som ender opp med å bytte skole. Dette mener jeg er feil, sier Isaksen til Dagsavisen.

I fjor fikk han flyttet bestemmelsen om tvungent skolebytte «når hensynet til de andre elevene tilsier det», inn i selve Opplæringsloven. Signalet er at skolen skal gå drastisk til verks om nødvendig.

Les også: Fylkesmannen avdekket lovbrudd på 13-åringens skole

Etter at en 13 år gammel jente ble funnet død på en hytte i Valdres nyttårsaften, er det de siste dagene kommet fram at jenta over år har vært utsatt for mobbing.

– Dette er åpenbart en tragisk sak. Vi vet at moren har meldt fra om mobbing, men vet ikke så mye mer om sammenhengene i denne saken, sier Isaksen.

Kunnskapsministeren forteller at han har fått flere personlige historier fra foreldre som forteller at skolen har «rådet» dem til å flytte barnet til en annen skole for å unnslippe mobbing.