Hareide: – Flere problematiske asylforslag

Knut Arild Hareide (KrF) er ikke imponert over alle innstrammingsforslagene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Knut Arild Hareide (KrF) er ikke imponert over alle innstrammingsforslagene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag presenterer regjeringen sine forslag til innstramminger i asylpolitikken. KrF-leder Knut Arild Hareide sier partiet kan komme til å gå imot flere av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal vurdere flere av forslagene, men vi ser allerede nå at det her er flere forslag som er problematiske, og som først og fremst bare vil gjøre situasjonen for dem som kommer til Norge verre og dermed hemme integreringen, sier Hareide til VG.

Les også: Hareide til kamp for «norske verdier»

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil blant annet innføre langt strengere krav for å få permanent opphold i Norge. Hun sier hun vil gi færre status som flyktninger og dermed frata dem rettigheter som for eksempel pensjon og overgangsstønad.

Les også: Listhaug klar med nye innstrammingstiltak

Hareide går ikke konkret inn på hvilke forslag han mener er problematiske, men sier:

– KrF er opptatt av at vi nå setter inn tiltak som stopper mennesker uten beskyttelsesbehov fra å reise til Norge. Men vi skal fortsatt hjelpe dem som trenger det og ivareta våre internasjonale forpliktelser.

Les også: Regjeringen vil gi færre flyktningstatus

Endringene som Listhaug sender på høring tirsdag, bygger på asylforliket som de seks største partiene på Stortinget samlet seg om i november.