Grande: – Oljeministeren lurer folk

Trine Skei Grande kjøper ikke oljeminister Tord Liens spådommer om norsk olje og gass. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Trine Skei Grande kjøper ikke oljeminister Tord Liens spådommer om norsk olje og gass. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande mener Tord Lien (Frp) fører folk bak lyset når han hevder at olje- og gassnæringen ikke vil bli svekket av klimaavtalen fra Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Samtidig som Lien sier at petroleumsnæringen ikke vil bli svekket i kjølvannet av Paris-avtalen, deler Statoil ut sluttpakker. Lien lurer folk, og han lurer næringslivet, sier Grande til Dagbladet.

Venstre-lederen holder fast på sitt mantra, «Det grønne skiftet», og sier staten burde sikre et nytt næringsliv med arbeidsplasser som varer, framfor å hjelpe Statoil med å sikre oljearbeidsplasser. Dette mener hun Lien motarbeider når han lover gull og grønne skoger for den norske olje- og gassbransjen i framtiden.

Miljøstiftelsen Bellona uttalte i forbindelse med Paris-toppmøtet at den nye klimaavtalen vil bety kroken på døra for norsk olje og gass i 2035. Lien har derimot hevdet at avtalen ikke gir grunn til å stanse norsk olje- og gassproduksjon.

– Jeg mener det er plass til både olje og gass om 20 år i et lavutslipps-energisystem. Ikke like mye olje, men mer gass enn tilfellet er i dag, sa Lien til NTB tidligere i måneden.