Carsten Jensens flengende oppgjør med flyktningepolitikken:

– Vi har fått et spytte-departement

DANSKE GRÅTETOKTER: – Vi gråter ikke over de tusener drepte og flyktninger, men over våre egne som blir rammet i krigen vi selv har startet, anklager Carsten Jensen.
DANSKE GRÅTETOKTER: – Vi gråter ikke over de tusener drepte og flyktninger, men over våre egne som blir rammet i krigen vi selv har startet, anklager Carsten Jensen. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

– I stedet for et integreringsdepartement har vi nå fått et departement som spytter på flyktningene, anklager forfatter Carsten Jensen dansk flyktningepolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som sto der og spyttet på flyktningene som passerte under, har forlatt brua over motorveien. Nå er det Folketingets flertall som står der.

Det skriver Carsten Jensen i et flengende oppgjør med dansk flyktningepolitikk i avisa Politiken.

I Danmark ble først en, deretter flere «spyttemenn» herostratisk berømte. Da flyktninger i september begynte å gå til fots gjennom Danmark, sto en «spyttemand» på brua over motorrveien, spyttet på dem og ropte at de skulle ha seg hjem igjen.

– Integrasjonsminister Inger Støjbjerg lider ikke under noen kjent medisinsk diagnose, men fortsetter ufortrødent spyttemannens arbeid, skriver Jensen om regjeringspolitikeren tilhørende Venstre, som tilsvarer vårt hjemlige Høyre.

Hun får ifølge den kjente danske forfatteren støtte fra Folketingets flertall for å vedta lovendringer som har til eneste formål å frata de flyktningene som er så uheldige å komme til Danmark, den siste rest av menneskeverd.

Les også: Politiet i Lund: – Hva fan er det vi holder på med?

Gråter over feil ofre

Jensen kritiserer skarpt frykten for terrorisme som begrunnelse for å innføre det han ser som barbari, og peker nese av sorgreaksjoner etter terror:

«Vi legger ned blomster, vi gråter offentlig. Facebook fylles av dypfølte reaksjoner. Sørgeritualet er blitt vårt nye fellesskap. Det er ikke de mange millioner flyktninger, de tusneer av druknede eller hundretusener drepte, vi sørger over.», skriver han og legger til:

«Det er oss selv og våre egne falne, som vi benekter skulle være ofre i en krig vi selv har startet.»

(ABC Nyheter oversettelse fra dansk).

Les også: Listhaug: – Godhetstyranniet rir Norge som en mare

– Det gode menneske Jensen er hatefullt

Artikkelen blir ivrig debattert, og Carsten Jensen får også motbør:

– Så er de spesielt gode, selvgode og selvfete typer samlet igen under Jensens vinger, klar til de sedvanlige angrep på de onde, som de heretter betegner som rasister, fascister og nazister. Det er jammen rart, at så gode mennesker, som påstår å nære stor kjærlighet til fremmede folk fra Arabias ørkener og Afrikas jungel, samtidig kan være så hatefulle overfor mennesker som bare er uenige med dem, skriver en innsender.

Personvernpolicy