Listhaug: – Kirken er gjennomsyret sosialistisk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun frykter for velferdsordningene og de store kostnadene ved å hjelpe folk i Norge.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun frykter for velferdsordningene og de store kostnadene ved å hjelpe folk i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), som tidligere har tordnet mot «godhetstyranniet» i det norske samfunnet, mener Den norske kirke er «gjennomsyret sosialistisk».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier statsråden i et intervju med Dagen.

Det var i høst det rant over for Listhaug da biskopene i Den norske kirke engasjerte seg i asyldebatten. «Godhetstyranniet rir det norske samfunnet som en mare», sa hun og truet med å melde seg ut av folkekirken.

Les også: Listhaug: – God­het­s­ty­ran­niet rir Norge som en mare

Listhaug sier hun synes det er bra med sterke konservative kristne miljøer. Den norske kirke betegner hun som «gjennomsyret sosialistisk».

– Når Kirken begynner å blande seg ensidig inn i oljeleting i Lofoten, tenker jeg at man har gått altfor langt. Det gjør ingenting om de konservative kreftene får mer å si, sier statsråden til Dagen.

Hjelp i nærområdene

Listhaug sier hun mener asyldebatten handler om hvilket samfunn Norge skal være i fremtiden, og frykter for velferdsordningene og de store kostnadene ved å hjelpe folk i Norge, i stedet for å hjelpe folk i de mye omtalte nærområdene.

– Til sjuende og sist er det viktig å bruke pengene der nede, og sikre at familier som nå sitter der uten håp, får det, og at ungene får skolegang, nok mat og en anstendig plass å bo. Moralsk er det mye viktigere å hjelpe mange enn få som har økonomi til å komme seg hit.

Les også: Listhaug: Skal stramme inn i flykt­ning­po­li­tik­ken

Hun sier videre at hun er bekymret for flørtingen mellom KrF og Arbeiderpartiet.

– Ap har gått i bresjen for å redusere familiens rolle, at staten fyller en stadig større del av vår hverdag, og at barn skal i barnehagen. Vi står for det motsatte, for mer frihet til enkeltmennesker. Familien må fungere, ellers blir det problemer, sier den nye ministeren.

Les også: Stor­tin­get lenker Listhaug til to asyl­for­lik

Må snu retorikken

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) ber Sylvi Listhaug slutte å snakke om godhetstyranni i asyldebatten.

– Listhaug må snu retorikken 180 grader. Hun må slutte å snakke om frykt, kontroll og vanskeligheter. Som innvandrings- og integreringsminister må hun snakke om muligheter, integrering og bosetting, sier generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS til Vårt Land.

Les også: Her er Solbergs nye regjering

NOAS-sjefen viser konkret til et Listhaug-utspill i november. Da sa Frp-statsråden at meningsmotstanderne framstiller ønsker om kutt og innstramminger som slemme og kalde, mens de som ønsker en mer liberal­ politikk­ er gode og rause.

– Jeg reagerer på dette godhetstyranniet som rir det norske samfunnet som en mare, sa Listhaug til NRK.

Austenå mener Listhaug må legge vekk slik retorikk.

– Hun må møte alle dem som stiller opp for flyktninger på en helt annen måte, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus