Sandberg lover tydeligere roller


Se intervjuet med Sandberg etter overtagelsen av Fiskeridepartementet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir ikke nødvendigvis mindre prat rett fra levra med Per Sandberg i framtiden. – Jeg skal bare bli mer tydelig, sier den nye fiskeriministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange har lurt på hvordan den omstridte og ofte så frittalende Frp-nestlederen skal klare å balansere rollen som statsråd med rollen som talerør for partiet og velgerne.

– Jeg skal bare bli mer tydelig på når jeg er første nestleder og når jeg er statsråd, sier Sandberg til NTB.

Ikke så frittalende

55-åringen fra Levanger hadde helt tydelig tatt på seg rollen som regjeringens mann under nøkkeloverrekkelsen i sitt nye kontor onsdag formiddag. Selv mener han at han ikke har vært så frittalende som mange vil ha det til.

Bakgrunn: Slik blir Erna Solbergs nye regjering

– Jeg føler ikke jeg har vært så frittalende jeg, da – jeg føler jeg bare har påpekt det som er viktig for Fremskrittspartiet. Dessuten har jeg vært tydelig på at jeg har hatt et oppdrag fra landsmøtet, sier Sandberg og legger til at hans oppgave er å være lojal til regjeringserklæringen og samarbeidsavtalen med KrF og Venstre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil fortsatt være tydelig når jeg snakker på vegne av landsmøtet når det gjelder Fremskrittspartiets politikk, fastslår Sandberg.

Dialog med Sylvi

Den blodferske fiskeriministeren har ikke minst vært tydelig og snakket rett fra levra på asylfeltet i høst. At det er partikollega Sylvi Listhaug som skal bekle den nye posten som innvandrings- og integreringsminister, ser han på som fornuftig.

– Sylvi er garantert den riktige personen på riktig plass, som hun alltid har vært, sier han og legger ikke skjul på at de to kommer til å ha «betydelig dialog.»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jobben som fiskeriminister ble han forespurt om for to måneder siden. Frp-lederen innrømmer riktignok at fagfeltet ikke er hans sterkeste.

– Jeg ser ikke bort fra at dette er kanskje den største utfordringen jeg har tatt på meg i min politiske karriere. Du skal hoppe etter Elisabeth og 2015 blir et rekordår. Nå skal statssekretær Ronny Berg og jeg legge til rette for at de som er på havet, får muligheter til å skape nye rekorder, sier Frp-profilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I mangel på plastkort fikk Sandberg en symbolsk jernnøkkel av den avtroppende fiskeriministeren: (artikkelen fortsetter under videoen)

Skihopper

Smilende, humrende og tydelig stolt fikk Sandberg høre Elisabeth Aspaker (H) si mye pent om både fiskerinæringen hun selv har hatt ansvaret for, og hennes høye forhåpninger til ham som hennes etterfølger under den tradisjonelle nøkkeloverrekkelsen onsdag.

Les også: – Sundtoft ønsket selv å tre tilbake

Selv var Sandberg ydmyk nok til å innrømme at jobben etter Aspaker nok vil by på utfordringer.

– At det er enkelt, det tror heller ikke jeg. Men skal jeg først hoppe etter noen, så er jeg heldigstilt. Jeg er gammel skihopper og har hoppet ned mange skibakker som ung. Jeg skal gjøre mitt beste nå for å følge opp det gode arbeidet du har gjort, lovet han.

Les også: Dale blir tidenes yngste statsråd noensinne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kompromisser

Selv om Sandberg tidligere har refset regjeringen åpenlyst, tviler ikke sjefen hans, statsminister Erna Solberg (H), på at han er en statsråd som vil bidra til å styrke regjeringen.

– Jeg ser fram til å samarbeide med Per. Jeg kjenner Per Sandberg som arbeidsom, arbeidsvillig, og selvfølgelig en som ønsker å få gjennomslag for politikken sin, men som absolutt er i stand til å finne gode kompromisser. Jeg mener Per bidrar til å styrke regjeringen, sa Erna Solberg da hun presenterte sine nye statsråder under en pressekonferanse i regjeringens representasjonsbolig onsdag.