Svak tilbakegang for Frp på partibarometer

Siv Jensen og Frp går svakt tilbake på en ny meningsmåling.
Siv Jensen og Frp går svakt tilbake på en ny meningsmåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Etter å ha bykset fram på meningsmålingene i høst, går Fremskrittspartiet svakt tilbake i DNs partibarometer for desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet får en oppslutning på 16,6 prosent, en nedgang på 1,6 prosentpoeng sammenlignet med novembermålingen, skriver Dagens Næringsliv. Desemberbarometeret legges fram samme dag som den nye sammensetningen av regjeringen blir presentert.

Les også: Frp puster Høyre i nakken på ny måling

Høyre får oppslutning på 20,6 prosent, en svak økning på 0,3 prosentpoeng sammenlignet med november. Samlet får regjeringspartiene Høyre og Frp en oppslutning på 37,2 prosent, noe som vil gi 65 mandater på Stortinget.

Arbeiderpartiet er fremdeles landets klart største parti med en oppslutning på 35,6 prosent, en framgang fra november på 0,7 prosentpoeng.

Det er også små endringer for de andre partiene: SV 3,6 (+0,6), Sp 7,1 (+0,1), MDG 4,4 (-0,3), KrF 4,3 (-0,9), V 4,0 (+0,4), Rødt 2,2 (+0,5), andre 1,6 (+0,2)

Dagens Næringslivs partibarometer er utført av Sentio Research og har en feilmargin på mellom 0,9 og 3,6 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus