Her er Solbergs nye regjering

<p>Slik blir Erna Solbergs nye regjering. Grafikk: Sverrre Frugård / ABC Nyheter.<br></p>
Slik blir Erna Solbergs nye regjering. Grafikk: Sverrre Frugård / ABC Nyheter.
Foto: Bildekilder: Stortinget, Håkon Mosvold Larsen/NTB, Hans Kristian Thorbjørnsen, Roger Neumann/VG, Rolf Øhman/Aftenposten

Statsminister Erna Solberg (H) hadde ingen overraskelser med seg på Slottsplassen onsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg (Frp), Linda Hofstad Helleland (H), Jon Georg Dale (Frp) og Anniken Hauglie (H) var de fire nye statsrådene som statsminister Erna Solberg (H) hadde med seg ut på Slottsplassen onsdag.

I tillegg har tre sittende statsråder fått nye oppgaver i regjeringen. Samtlige av de sju var kjente navn fra lekkasjene til mediene det siste døgnet.

Den ferske fiskeriministeren, Frp-nestleder Per Sandberg (Frp), var flankert av den nye europaministeren Elisabeth Aspaker (H) og den nye arbeids- og sosialministeren Anniken Hauglie (H) på venstre fløy.

Les også: Solberg er sikker på at Sandberg forstår sin rolle

(saken fortsetter under videoen)

Kraftgloser

Sandberg har flere ganger markert seg som en av Stortingets mest frittalende politikere. Hans uttalelser har av og til gått på tvers med regjeringens politikk, men Høyres parlamentariske leder Trond Helleland tror ikke det blir noe problem.

– Han har riktig nok kommet med noen friske uttalelser av og til. Men han kommer til å fikse dette på en glimrende måte, sa Helleland rett før de ferske statsrådene kom ut på Slottsplassen etter det ekstraordinære statsrådet på Slottet.

– Han får nok anledning å bruke noen kraftgloser i møte med fiskere landet rundt, så dette tror jeg kommer til å gå bra, la Helleland til.

Les også: VG: Endringer i regjeringen onsdag

Blomster til kona

Trond Helleland var møtt fram med blomster for å gratulere sin kone og partifelle, Linda Hofstad Helleland (H). Hun er en av de fire nye statsrådene i Solbergs regjering. Hofstad Helleland rykker inn som kulturminister.

– Jeg sa til henne at dette er en mulighet du får en gang i livet, og som du derfor sier ja til, sa ektemannen – som røpet at han har forstått i noen dager at noe var på gang.

Les også: Sandberg taus om statsrådsryktene

Ingen uttalelse

Statsministeren kom ikke med noen offisiell uttalelse på Slottsplassen. Den sparte hun til en pressekonferanse som skal holdes i regjeringens representasjonsbolig klokken 10.15. Deretter følger nøkkeloverrekkelser på rekke og rad i de ulike berørte departementene.

På Slottsplassen var Solberg flankert av Vidar Helgesen (H) på venstre side og Sylvi Listhaug (Frp) på høyre side. Helgesen som gir seg som europaminister og overtar som klimaminister, mens Listhaug går inn i en nyopprettet stilling som statsråd med ansvar for innvandring og integrering.

Med i følget var også Jon Georg Dale (Frp) som overtar for Listhaug som landbruksminister.

Les også: Blir yngste mannlege statsråd nokon gong
Les også: Solberg: – Sundtoft ønsket selv å tre tilbake

Se video fra presentasjonen under:


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus