VG: Endringer i regjeringen onsdag

I all hemmelighet har statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen og deres aller nærmeste rådgivere de siste ukene jobbet med å legge en helt ny regjeringskabal, skriver VG.
I all hemmelighet har statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen og deres aller nærmeste rådgivere de siste ukene jobbet med å legge en helt ny regjeringskabal, skriver VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Etter to år uten å bytte ut en eneste statsråd, kommer statsminister Erna Solberg (H) onsdag til å gjøre omfattende endringer i regjeringen, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen skriver at endringene innebærer at Høyre og Frp bytter noen departementer seg imellom.

Nye navn skal inn, noen skal ut, mens enkelte statsråder skal overta et nytt departement. Sentrale personer i Høyre og Frp er informert om at endringene skal skje onsdag, får VG bekreftet av flere kilder mandag kveld. Avisen tar det forbehold at det alltid er en statsministers privilegium å kunne trekke i nødbremsen før en slik rokade, men at det er mye som skal til for at utskiftningene blir utsatt.

Les også: Siv Jensen glad for Sandbergs statsrådsplaner

Bytter departement

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H), som nylig kom hjem etter klimamøtet i Paris, ligger an til å bli flyttet til et annet departement, skriver VG. Det gjør også landbruksminister Sylvi Listhaug. Også Aftenposten skrev i forrige uke at Listhaug kan få tyngre oppgaver.

¬Flere Frp-kilder i regjeringsapparatet peker på at landbruksminister Sylvi Listhaug kan være på vei til et tyngre departement, skrev avisen.

VG mener at det også går mot et nytt departement for europaminister og SMK-stabssjef Vidar Helgesen (H). Ifølge VGs kilde er tanken at Helgesen skal overta som statsråd i et annet departement, som ikke er SMK eller Utenriksdepartementet. Dermed kan det være duket for en ny statsråd på Statsministerens kontor (SMK).

– Søviknes inn

Tidligere ordfører i Os i Hordaland, Terje Søviknes (Frp), skal være en het kandidat for å komme inn i regjeringen. Søviknes trekkes også fram av Aftenposten som den meste aktuelle kandidaten til å gå inn i regjering dersom det skal inn nye navn.

– Han kan bli ny landbruksminister, eller bekle poster som næring eller fiskeri om Frp skal gjøre bytter med Høyre, mener Aftenposten.

VG får opplyst at kommunalminister Jan Tore Sanner (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og justisminister Anders Anundsen (Frp) beholde jobbene de i dag har i regjeringen.

Blant dem det spekuleres i skal ut av regjeringen er fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus