Landsmøte i det ungarske høyrepartiet Fidesz:

Orbán: – Europa må avslutte den liberale epoken og gjenopprette demokrati

<p>EU-HYKLERI: – Snakket om menneskerettigheter skjuler den egentlige hensikten med masseinnvandring til EU: Å skaffe billig arbeidskraft, stemmer til venstreliberale partier og for å sette nasjonalstatene under et sentralisert byråkrati, vedtok Fidesz-landsmøtet under ledelse av Ungarns statsminister Viktor Orbán i helga.</p>
EU-HYKLERI: – Snakket om menneskerettigheter skjuler den egentlige hensikten med masseinnvandring til EU: Å skaffe billig arbeidskraft, stemmer til venstreliberale partier og for å sette nasjonalstatene under et sentralisert byråkrati, vedtok Fidesz-landsmøtet under ledelse av Ungarns statsminister Viktor Orbán i helga. Foto: Fidesz

– Den immigrasjonsvennlige politikken i Europa er udemokratisk fordi velgerne aldri har gitt noe mandat til den, fastslår det ungarske regjeringspartiet Fidesz i en landsmøteuttalelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder og statsminister Viktor Orbán angrep i sin landsmøtetale til Fidesz søndag i kjent stil EUs åpning for de store flyktningestrømmene og tok et oppgjør med det han oppfatter som en liberal politikk i EU.

– Vi må avslutte en epoke og åpne en ny. De siste 25 årene har vært en stor, liberal epoke i Europa. Den har hatt sine gode sider, det har vært store øyeblikk. Men nå har den liberale politikken mistet sin berettigelse, framholdt Orbán i sin tale etter å ha blitt gjenvalgt som leder.

– Det liberale demokratiet har ikke skapt demokratisk liberalisme, spissformulerte Orbán.

Fidesz er søsterpartiet til Høyre og KrF her i landet. Dets leder Orbán er kjent for skarpe, ideologiske utfall som blir elsket og hatet. Nylig ble han kåret til en av stemmene det er mest verdt å lytte til i Europa.

Les: Ungarns Viktor Orbán er mest verdt å følge med på i hele Europa

Presenterte hullets første lov

Ifølge Orbán løser ikke EUs liberale politikk behovene for verken sysselsetting, bedring av økonomien, en restriktiv innvandringspolitikk eller trygghet for terrorisme.

– EU har bruk for nye retningslinjer. Den kommende epoken Europa går inn blir enten demokratisk, eller ikke, la Orbán til.

Han går mot et «Europas forente stater» som han hevder at europeisk venstreside står for, og vil heller ha et nasjonenes Europa.

Den profilerte Fidesz-lederen tok et nytt oppgjør med forgjengerne i ungarsk politikk, venstresiden.

– De satte oss i en slik situasjon at vi åpenbart skulle i gryta sammen med grekerne. Pengefondet IMF ble sendt hit for å gi oss et nådeskudd, sa Orbán.

Han betegnet det som et hell at Fidesz overtok makten i landet.

– For vi har lært oss hullets første lov: Hvis du er nede i det, så slutt å grave videre. Så vi sendte IMF pent hjem, sa Orbán.

Les også: Ungarn betalte alle sine IMF-lån før fristen

– Skaffe billig arbeidskraft og velgere

Landsmøtet vedtok en skarp uttalelse mot EUs innvandringspolitikk.

«Den europeiske unions immigrasjonsvennlige politikk er hyklerisk, uansvarlig og farlig.», heter det.

– Hyklerisk fordi den ved å erklære plikten til humanisme overfor flyktninger, skjuler sin egentlige hensikt:

Å importere billig arbeidskraft til den europeiske økonomien, å rekruttere massevis av nye velger for de venstreliberale partiene som lenge har tapt terreng, og og sette medlemsstater under styring fra et sentralisert byråkrati., heter det.
«Alt dette ville bli oppnåd selv om kostnaden ville være å utrydde det kristne, sivilisatoriske fundamentet i Europa.», vedtok Fidesz-landsmøtet.

– I skjul bygger innvandrere opp et parallellsamfunn som «skritt for skritt vil fortrenge vår verden.», sa Orbán i sin tale.

Partiet Fidesz har for øvrig samlet inn 1,5 millioner underskrifter i protest mot å godta at EU skal vedta obligatoriske kvoter for hvor mange asylsøkere som skal fordeles til de enkelte EU-medlemslandene.

Den ordningen blir utfordret som ulovlig etter søksmål fra Slovakia og Ungarn for EU-domstolen.

Les også: Norsk EU-professor: – EU kan beslutte flyktningekvoter til hvert land

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus