Trump fører an i ny måling

Donald Trump er stadig en populær mann blant republikanske velgere.
Donald Trump er stadig en populær mann blant republikanske velgere. Foto: AFP / NTB scanpix

Donald Trump har måttet tåle massiv kritikk for utspillet om muslimer i USA, men på en fersk meningsmåling får han størst oppslutning blant de republikanske presidentkandidatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en måling utført for NBC News og Wall Street Journal får den kontroversielle mangemilliardæren 27 prosents oppslutning. I tilsvarende måling i slutten av oktober var Ben Carson først i feltet, men nå har støtten til Carson dalt fra 29 til 11 prosent, skriver WSJ.

Les også: — Trump provoserer eliten bevisst

Støtten til Trump har økt med 4 prosentpoeng fra forrige måling. Men det er likevel Texas-senatoren Ted Cruz som omtales som «vinner» i den nye målingen. Han har vunnet mye terreng blant de mest konservative velgerne, mange av dem tidligere Carson-støttespillere, og får 22 prosents oppslutning.

Eksperter mener nå at Cruz begynner å få betalt for å ha gjort en solid jobb de siste fire-fem månedene. Nylig ble det også kjent at han har tatt ledelsen i Iowa, delstaten som er først ute med nominasjonsvalg.

Les også: Trump vil nekte muslimer innreise til USA

Målingen er gjort fra 6. til 9. desember, altså både før og etter Trumps kontroversielle uttalelse om at han vil forby muslimer innreise til USA.

Også Marco Rubio går forbi Carson på den siste målingen. Florida-senatoren får støtte fra 15 prosent av de republikanske velgerne.