Finansieringsordningen for trossamfunn skal endres

GJENNOMGANG: Kulturminister Thorhild Widvey (H) vil ha en gjennomgang av reglene om støtte til for tros- og livssynsektoren.
GJENNOMGANG: Kulturminister Thorhild Widvey (H) vil ha en gjennomgang av reglene om støtte til for tros- og livssynsektoren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Et enstemmig Storting gikk fredag inn for en fullstendig gjennomgang av tros- og livssynssamfunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Fritanke presiserte Stortinget at «prinsippet om likebehandling må ligge til grunn for finansieringen».

Under stortingsdebatten fredag opplyste kulturminister Thorhild Widvey (H) ifølge Vårt Land at hun kommer til å sende opplegg til nye støtteregler for tros- og livssynssektoren ut på høring utpå vinteren. Det handler om et helt nytt beregningsgrunnlag for livssynsorganisasjoner.

SVs medlem i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, Torgeir Knag Fylkesnes, sier de kommer til å arbeide for å redusere utgiftene til trosfeltet.

– Religionens plass i samfunnet er overdrevet. Det gis for mye penger til trosfeltet med tanke på hvor viktig dette faktisk er i folks liv. Vi vil redusere utgiftene og samtidig sikre mer reell likebehandling, sier Fylkesnes til Fritanke.

Les også: Jediisme større enn ordentlige religioner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus