Amerikansk presidentkandidat truer med å forlate republikanerne

Ben Carson anklager den republikanske nasjonalkomiteen for å manipulere frem vinneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ben Carson følger i Donald Trumps fotspor nå ved å true om å forlate republikanerne. Dette rett før tirsdagens debatt.

Den pensjonerte nevrokirurgens trusler kommer etter rapporter om at nasjonalkomiteen i det republikanske partiet, partiets øverste organ, skal ha sett sitt snitt til å selv velge ut en potensiell kandidat bak lukkede dører.

– Hvis lederne i et republikanske partiet ønsker å ødelegge partiet, så burde de fortsette å holde møter som det som ble beskrevet i Washington Post denne morgenen, sa Carson i en pressemelding.

Les også: — Trump provoserer eliten bevisst

Washington Post skriver blant annet om at republikanske lederfigurer forbereder seg på et utfall der ingen av kandidatene får nok delegater til å bli nominert i primærvalget, noe som vil lede til politiske avtaler innad partiet. Situasjonen omtales som en «brokered convention» i amerikansk politikk.

Les også: Obama: – Trump ikke lenger kvalifisert til å bli president

– Hvis dette er starten på en plan om å omstyrte ønsket til velgerne og å gå heller med viljen til den politiske eliten så kan jeg garantere deg at Donald Trump ikke blir den eneste som forlater partiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus