Cuba utleverer rømling til USA for første gang på over 50 år

Cuba og USA gjenopptok diplomatiske forbindelser i sommer etter et brudd som hadde vart i 54 år. Her står tilskuerer bak de to nabolandenes flagg, under den offisielle åpningen av USAs ambassade i Havana i juli.
Cuba og USA gjenopptok diplomatiske forbindelser i sommer etter et brudd som hadde vart i 54 år. Her står tilskuerer bak de to nabolandenes flagg, under den offisielle åpningen av USAs ambassade i Havana i juli. Foto: Xinhua / SipaUSA / NTB scanpix

Nå håper amerikanerne samarbeidet fortsetter slik at flere titalls andre kan utleveres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar valgte USA å lette reise- og handelsrestriksjoner med Cuba. I mai ble Cuba fjernet fra USAs terrorliste og i juli ble de diplomatiske forbindelsene mellom landene offisielt gjenopprettet etter over 50 års brudd. Landenes interessekontorer i Washington og Havana ble omgjort til ambassader.

Nå har Cuba utlevert en amerikaner som er mistenkt for en rekke brudd på våpenloven, men som rømte til Cuba mens han ventet på å få møte for retten i Iowa, melder nettstedet Voice of America.

Les også: Fidel Castro krever erstatning fra USA

Cubanske myndigheter skal ifølge amerikansk politi ha arrestert mannen 31. oktober da han ankom Cubas kyst fra Key West i en stjålet båt.

Representanter for amerikanske myndigheter har nå uttrykt at de håper Cubas samarbeid vil fortsette, og at det på sikt kan føre til at flere titalls rømlinger, som enten er siktet for eller dømt for å ha svindlet den offentlige helseforsikringsordningen Medicare eller amerikanske bedrifter.

Les også: Turister flokker til Cuba før landet kan bli amerikanisert

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus