Regjeringen beklager kampflypepperkaker

Regjeringen kritiseres for sitt påfunn med kampflypepperkaker. Skjermdump: Regjeringen (Instagram)
Regjeringen kritiseres for sitt påfunn med kampflypepperkaker. Skjermdump: Regjeringen (Instagram)

Regjeringen legger seg flate etter at de publiserte bilder av pepperkaker formet som kampfly på Instagram. Flere reagerte på det spesielle julebudskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet av pepperkakedeig formet som kampfly ble lagt ut på regjeringens Instagram-konto mandag ettermiddag, og ble fulgt av teksten «Julebaksten i @kampfly_no er i gang! #F35 #kampfly #forsvarsdep@regjeringen #forsvaret».

I kommentarfeltet på Instagram, og i sosiale medier for øvrig, var det mange som reagerte på koblingen mellom jul og krigsfly. Flere ga uttrykk for at de syntes innlegget var usmakelig.

I første omgang svarte regjeringen på kommentarene med følgende kommentar på Instagram.

«Flott med tilbakemeldinger! Alle partiene på Stortinget stemte for at Norge skulle kjøpe #F35 #kampfly. Men vi tåler litt #pepper her inne – selv om det nok blir #kakemarkering når de første nye flyene kommer til Norge om 2 år. Vil du vite mer om våre nye kampfly? Se kampfly.no».

Senere kom en fullstendig beklagelse:

«Vi skjønner at å koble jul med kampfly ble for hard kost. Vi beklager selvsagt det og legger oss helt flate. Pepperkakeformene er designet i Ørland kommune som vil ta imot de første nye norske kampflyene i 2017.», skriver regjeringen i en kommentar.

Les også: Listhaug hyller priskrigen på julemat

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus