Frp-politiker mener klimaendringene er til fordel for Norge

Stortingspolitiker Ulf Leirstein mener klimaendringene er til fordel for den norske matproduksjonen.
Stortingspolitiker Ulf Leirstein mener klimaendringene er til fordel for den norske matproduksjonen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er ikke bare negativt at det blir varmere på kloden. For Norge vil det være en fordel, sier Frps stortingsrepresentant Ulf Leirstein. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Moss Dagblad som først omtalte saken på sine hjemmesider.

Den profilerte Frp-politikeren som sitter i justiskomiteen på Stortinget mener norske bønder vil kunne nyte godt av klimaendringene.

Det er ikke bare negativt at det blir varmere på kloden. For Norge vil det være en fordel. Da kunne vi for eksempel hatt matproduksjon hele året, sier han til lokalavisen.

Enkelt forklart: Dette må du vite om klimatoppmøtet

– Vi har ikke gjort noe galt

Mens toppolitikere verden rundt og Frps egne miljøvernminister, Tine Sundtoft, i disse dager sitter i klimatoppmøtet i Paris for å diskutere en ny klimaavtale, tror ikke Leirstein på klimaendringene.

Det skjer endringer i atmosfæren og med klimaet uavhengig av mennesker. Arter kan dø ut og øyer forsvinne i havet, men mye av dette skjer uten at vi har gjort noe galt og før vi for eksempel begynte å kjøre biler, sier mossingen.

Leirstein er også negativ til det han kaller «vekstindustrien» i klimasaken.

En haug med politikere reiser til Paris i jetfly for å delta på klimatoppmøtet, og bare se hvor mange som faktisk er ansatt i denne bransjen. Det å være opptatt av miljøet har blitt til en vekstnæring, sier han.

Les også: Ulf Leirstein «liker» møkkafolk-kommentar

Fnyser av påstandene

Miljøvernminister Sundtoft uttalte tidligere i uken til NTB at hun håpet på en sterk sluttspurt, og omtalte klimaendringene som et av samfunnets største utfodringer.

– Jeg hadde håpet på en noe raskere framgang i starten, men erfaringen viser at det er på slutten det skjer.

– Klimaendringene er en av samfunnets største utfordringer, sa Sundtoft i går til NTB.

Leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerud, fnyser av påstandene til Leirstein.

Per nå er det ingen som har klart å produsere mer mat på grunn av varmere vær og lengre vekstsesong. Vi merker allerede at det er større mengder og mer intenst nedbør enn før, og det gir oss mange utfordringer. I fjor var det mange som ikke kom i gang med våronna før i juni, og ustabilt vær gir også mer sykdommer på plantene våre, sier hun til Moss Dagblad.

Les også: Ulf Leirstein støtter uttalelse fra høyreekstrem aktivist

Ikke første gang

I april i år måtte Frp svare på spørsmål om klimaendringene i Stortingets spørretime. Partiet fikk den gang kritikk fra de andre partiene etter at Siv Jensen til Aftenposten bekreftet at hun er i tvil om at klimaendringen er menneskeskapt.

I Stortingets spørretime ville da Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vite hva olje- og energiminister Tord Lien (Frp) mener etter uttalelsene.

– Det er ikke tvil i mitt sinn om at utslipp fra energiproduksjon, CO2 og metan og andre gasser, bidrar til klimaendringer, sa Lien.

– Når det er sagt, gjør denne regjeringen sammen med det nye flertallet mer for å bekjempe disse klimautfordringene enn noen regjering tidligere har gjort, tilføyde han.

Overfor NTB sa Jensen i april at hun føler hun fremstår unyansert i intervjuet. Hun sier at Frp erkjenner at det er menneskelig påvirkning på klimaet, men at partiet har «en nyansert tilnærming til dette».

Les hele saken: Frp måtte svare på spørsmål om klimaendringene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus