KrF-leder Hareide er blitt kalt «landssviker»

Leder i KrF Knut Arild Hareide forteller at han har fått mye hets etter flyktningkrisen.
Leder i KrF Knut Arild Hareide forteller at han har fått mye hets etter flyktningkrisen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

KrF-leder Knut Arild Hareide forteller i et intervju med Dagbladet at dette har vært den verste høsten siden han tok over som partileder i 2011. Han har fått mye hets og er blitt truet på livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne høsten har hetsen tatt seg betydelig opp. Jeg kan forstå uroen i befolkningen, men nå er det blitt så drøyt at det er blitt et samfunnsproblem. Det er helt uakseptabelt, sier Hareide til Dagbladet.

Hetsen og truslene kom i forbindelse med den ekstreme flyktningsituasjonen, men Hareide vil ikke si særlig mye mer. Han legger likevel ikke skjul på at truslene har vært ubehagelig for de nærmeste.

– Jeg er truet på livet, og folk har kalt meg «landssviker» og det som verre er på grunn av asyl- og flyktningpolitikken jeg står for, sier han.

Les også: Nå har Ap og SV sett seg lei av asylbaronene som tjener fett på norske asylmottak

Denne høsten har Hareide måttet tåle kritikk både for en liberal flyktningpolitikk, for et budsjettforlik som kutter i bistand og så et asylforlik uten nevneverdige tiltak for integrering og kommunene.

– Jeg må innrømme at KrF gikk med på et budsjettforlik som sendte noe av regningen for flyktningkrisen til verdens fattige. Jeg sitter som leder av et parti med 5,6 prosent oppslutning, og det var det vi fikk til. Men jeg er fornøyd med budsjettet, og jeg har lagt merke til at de som jobber med fagfeltet, også er imponerte, sier han.

Planlegger nye asylmottak i Oslo: – Malplassert og fullstendig uten tanke på konsekvensene

Les også:

UDI har brukt 8 millioner på tomme mottaksplasser de siste ukene

Venstre vil ha selvdrevne asylmottak

UDI: – Tallet på asylsøkere mer enn halvert i uke 47

Personvernpolicy