Nazi-foto «bare gøy»

Her er det kontroversielle bildet av høyrekstreme Seppo Lehto (tv) og en annen mann som Sannfinnenes bystyrepolitiker la ut på Facebook-siden til sin politiske motstander.
Her er det kontroversielle bildet av høyrekstreme Seppo Lehto (tv) og en annen mann som Sannfinnenes bystyrepolitiker la ut på Facebook-siden til sin politiske motstander. Foto: Jukka Wallin/ hommaforum.org

En politiker i det høyrevridde partiet Sannfinnene la et bilde med to menn som gjør nazi-hilsen på Facebook-siden en politisk motstander. – Bildet er bare «tokig skoj», synes partiets gruppefører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Finland har det vakt oppmerksomhet at en politiker i det høyreorienterte og innvandringskritiske partiet Sannfinnene har sendt et nazi-foto av to menn til en politisk motstander.

På bildet står den kontroversielle Seppo Lehto, som også har gjort nazi-hilsen i den finske Riksdagen og en lang rekke andre steder, sammen med en annen mann.

«Tokigt skoj»

Bildet ble lagt ut av Jukka Wallin på Facebook-siden til Suldaan Said Ahmed som representerer det finske SV, Venstreforbundet.

De sitter begge to i en komite som behandler innvandringsspørsmål i Helsinkis bystyre.

– Det är tokigt skoj, sier Sannfinnlenenes gruppefører, Seppe Kanerva, til den finske kringkastningen Yle.

Venstreforbundet krever at Wallin trekker seg fra bystyrekomiteen i Helsinki.

Kontroversiell

Men Sannfinnene stiller seg bak Wallin, og har ikke vurdert å irettesette ham på noen måte. Kanerva sier han har full tillit til sin partikollega.

– Hundre prosent. Han er en dyktig fyr!, sier han til Yle.

Tidligere har samme mann skrevet på mikrobloggetjenesten Twitter at Sannfinnene og det nynazistiske Finska motståndsrörelsen har samme mål, men det trakk han senere tilbake.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus