– Venstre ville ofre det borgerlige samarbeidet

Trine Skei Grande og Venstre var så misfornøyde med regjeringens budsjettilbud at de var villige til å vrake samarbeidet, hevder Dagsavisen.
Trine Skei Grande og Venstre var så misfornøyde med regjeringens budsjettilbud at de var villige til å vrake samarbeidet, hevder Dagsavisen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Venstre-leder Trine Skei Grande kunne ikke gå med på regjeringens budsjettultimatum og var villig til å ofre det borgerlige samarbeidet, skriver Dagsavisen, som hevder KrF berget regjeringen under forhandlingene forrige måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det avisen forstår, var budsjettilbudet som Høyre og Fremskrittspartiet kom med 20. november utformet som et ultimatum. Fristen gikk ut dagen etter, men som kjent ble partene i forhandlingene enige først mandag 23. november, mer enn to døgn på overtid.

Venstre holdt gruppemøte samme dag som regjeringen kom med sitt «ultimatum», og der stemte en enstemmig gruppe imot tilbudet – en beslutning som skapte skuffelse og misnøye hos regjeringspartiene Høyre og Frp.

Les også: Flere Frp-ere ber regjeringen droppe flyseteavgiften

Det som berget regjeringen, var ifølge Dagsavisen at tonen var en annen hos det andre samarbeidspartiet, Kristelig Folkeparti. Selv om mange KrF-ere var misfornøyde med budsjettet, var de ikke villige til å felle regjeringen, som kunne blitt konsekvensen hvis både KrF og Venstre nektet å støtte regjeringens statsbudsjett.

Ifølge avisen var det flere grunner til dette, blant annet at KrF ikke så seg tjent med å kaste regjeringen i en tid hvor Norge preges av økt flyktningstilstrømming, arbeidsledighet og oljekrise.

Verken Venstre, KrF, Frp eller Statsministerens har vært villige til å kommentere Dagsavisens opplysninger.

Les også: Frp fosset frem i november - alle andre partier tapte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus