Valen valgt som ny nestleder i SV

Snorre Serigstad Valen (SV) i Stortingets vandrehall. Nå får 31-åringen plass i partiets ledelse.
Snorre Serigstad Valen (SV) i Stortingets vandrehall. Nå får 31-åringen plass i partiets ledelse. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsstyret i SV har valgt 31 år gamle Snorre Valen til ny nestleder i partiet etter Bård Vegar Solhjell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valen tar dermed plass i SV-ledelsen sammen med partileder Audun Lysbakken, nestleder Oddny Miljeteig og partisekretær Kari Elisabeth Kaski.

Valgkomiteens leder Steinar Nørstebø røpet at 30 ulike navn var spilt inn som mulige nestledere i partiet, men la til at komiteen samlet seg raskt om Valen.

– Vi får en svært tydelig, debattsterk og visjonær nestleder som kan føre de liberale og grønne verdiene videre, sa Nørstebø og la til at Valens energi også vil komme godt med.

31-åringen fra Trondheim ble valgt ved akklamasjon og uten motkandidat under et landsstyremøte på Tøyen i Oslo søndag. Han er SVs finanspolitiske talsperson og har vært innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag siden 2009.

Les også: Valen med vekstambisjoner for SV

Bård Vegar Solhjell kunngjorde tidligere i år at han ønsket avløsing som nestleder, et verv han har hatt siden 2007. Solhjell var kandidat til å etterfølge Kristin Halvorsen som partileder, men SV samlet seg i stedet om Audun Lysbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solhjell sier han manglet motivasjon til å fortsette som nestleder.

– Det føles litt rart å gi seg, men jeg skal jo fortsette å møte på Stortinget. Samtidig ser jeg fram til å ha litt mer fri i helgene og et litt roligere liv for en periode, sier Solhjell til NTB.

Han har ikke tatt stilling til om han vil søke gjenvalg til Stortinget i 2017. (©NTB)