Meny

Bergen Høyre forklarer marerittvalget med korrupsjon- og narkotikasaker

Tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland er siktet for grov korrupsjon. Det nevnes som en av årsakene til Høyres store tilbakegang i Bergen ved høstens valg. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen Høyre tar et hardt oppgjør med seg etter tilbakegangen i høstens lokalvalg. Narkotika- og korrupsjonssaker får noe av skylden.

Torsdag kveld skal konklusjonen fra en ny evalueringsrapport diskuteres i partiet, skriver Bergens Tidende. Utfordringer med Bybanen og innføring av eiendomsskatt trekkes frem som noen av de viktigste årssakene til valgsmellen, som endte med en tilbakegang på 13 prosentpoeng. I tillegg nevnes enkeltpersoner som Trude Drevland. Den tidligere ordføreren ble i september siktet for grov korrupsjon i den såkalte cruise-saken.

Les også: – Drevland-siktelsen omfatter gave hun takket nei til

Også eldre saker, deriblant narkotikadomfellelsene mot Erik Skutle og Henning Warloe, trekkes frem som negative for partiet, skriver BA.

«Flere folkevalgte og tillitsvalgte har blitt siktet for besittelse og/eller bruk av narkotiske stoffer, eller er blitt siktet for korrupsjon. I andre saker har personer uttalt seg anonymt og negativt i pressen ved flere anledninger», heter det i rapporten, skriver BT.

Bergen Høyre mistet ni mandater i bystyret etter valget.

Les også: Aarebrot om cruise-saken: – Politiet burde skamme seg

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus