Meny

Frp fram og Høyre tilbake på ny måling

Siv Jensen (t.v.) kan være mer fornøyd enn Erna Solberg med meningsmålingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styrkeforholdet mellom regjeringspartiene er forskjøvet i Frps favør på en ny meningsmåling. Frp går fram 3,1 til 18,1 prosents oppslutning, mens Høyre faller 3,9 til 20,4 prosent.

Tallene kommer fram i Norstats partibarometer for Vårt Land i november. Høyres resultat er det laveste på avisens målinger de siste fire årene.

– Dette er en klar beskjed fra Frp-velgerne. De ønsker innstramminger i innvandrings- og asylpolitikken, sier Frp-leder Siv Jensen, en analyse valgforsker Torild Aalberg er enig i.

– Mest sannsynlig handler Frps fremgang om innvandrings- og flyktningdebatten, sier hun.

Men også Arbeiderpartiet går markant fram – 3,4 prosentpoeng – og befester sin posisjon som største parti med en oppslutning på 35,8 prosent.

Begge støttepartiene faller, og Venstre havner under sperregrensen med 3,5 prosent (-1,4). Nedgangen er mer moderat for KrF, som går ned 0,4 til 4,6 prosent.

Også SV faller 1,4 prosentpoeng og tangerer dermed sperregrensen på 4 prosent. Sp er ned 0,3 til 6,5 prosent, mens De Grønne går tilbake 0,2 prosentpoeng til 3,4 prosent. Rødt går fram like mye til 2,4 prosent.

Det er ikke oppgitt feilmarginer for målingen, men det er trolig bare de største partiene som beveger seg mer enn denne marginen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus