Meny

Flyktningekrisen:

Sanner varsler fullmakt til å fravike plan- og bygningsloven

VIL FLEKSE: Kommunalminister Jan Tore Sanner varsler KS-leder Gunn Marit Helgesen og statsminister Erna Solberg om at det nå opprettes kriseunntak fra plan og bygningsloven for raskt å få opp asylmottak. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må ha et regelverk som kan håndtere en nødsituasjon, sier kommunal- og moderniserinsminister Jan Tore Sanner om det desperate behovet for flyktningemottak.

- Hver dag må det fortsatt opprettes ca. 350 nye mottaksplasser hver dag. Vi går nå inn i en kald periode. Vi er nødt til å gi folk tak over hodet. Det er heller ikke gunstig å innkvartere på hoteller. Vi er nødt til å få flere asylmottak, sa Sanner på flyktningetoppmøtet i Kommunenes hus onsdag.

- Vi arbeider nå med en fullmaktsbestemmelse for plan- og bygningsloven, varsler Sanner.

Bakgrunn: Ny instruks om asylsøkere som kommer over Storskog

- Etter loven skal alle skal høres, alle hensyn skal overveies og oppfylle gode standarder. Den er ikke tilpasset en akuttsituasjon, forklarer han.

- Vi forbereder bestemmelser om at man under visse vilkår kan fravike plan- og bygningsloven. Vi ser også på endringer som gjør at kommunene kan gjennomføre mottak raskere på annen måte, sier Sanner.

Han understreker at krav til helse og sikkerhet ikke skal fravikes.

Les også: UDI: – Vi må planlegge 100.000 mottaksplasser i 2016

- Nå er det ikke kapitlet om styrket kommunalt selvstyre det mest sentrale, bemerket Sanner også.

Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø oppfordrer regjeringen til å fjerne naboenes rett til oppsettende virkning hvis de klager på opprettelsen av nye asylmottak.

- De som klager på det som er gjort, krever oppsettende virkning. Da vil det ta mye lenger tid, sa hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus