Raja kritiserer taushet fra Kolberg

Raja kritiserer taushet fra Kolberg

Martin Kolberg (Ap) avviser kritikken fra Abid Q. Raja (V).
Martin Kolberg (Ap) avviser kritikken fra Abid Q. Raja (V). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Abid Q. Raja (V) reagerer på at Martin Kolberg (Ap) er taus om vennen og Telenor-sjef Sigve Brekkes CV-juks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke avslørte tidsskriftet Kapital at Telenor-sjef Sigve Brekke har jukset på CV-en. Brekke tok aldri noen grad i økonomi og administrasjon ved Telemark distriktshøyskole, han manglet to av 40 studiepoeng. Graden i «agricultural science», som han oppførte på en søknad til Harvard, var i realiteten en toårig skogbruksskole.

Abid Raja, medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, reagerer på at komitéleder Martin Kolberg har vært taus i saken.

– Jeg synes det er merkelig at Kolberg ikke har kritisert Sigve Brekkes CV-juks. I andre sammenhenger pleier han å være rask til å til å heve pekefingeren. Nå er det helt stille, sier Raja til Dagens Næringsliv.

Han viser til at Ap-toppen og Brekke har kjent hverandre i en årrekke.

– Hadde virkelig Kolberg spart noen andre for en slik kritikk, undrer han.

Raja mener Kolberg ikke burde være saksordfører for Stortingets kontrollhøring om Telenor-Vimpelcom-saken. Venstre-politikeren sier han er overrasket over Kolbergs håndtering av saken.

Martin Kolberg avviser kritikken fra Abid Raja.

– Jeg forholder meg til at en enstemmig komité har valgt meg til saksordfører. Vi har også hatt et saksforberedende møte uten at noen har satt spørsmålstegn ved min habilitet, sier Kolberg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus