Meny

TV 2-sjefen med advarsel til regjeringen

TV 2-sjef Olav Sandnes advarer regjeringen og sier at det ikke er noen selvfølge at TV 2 fortsetter med nyheter og allmennkringkasting. Foto: Paul S. Amundsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2-sjef Olav Sandnes advarer regjeringen og sier at det ikke er noen selvfølge at TV 2 fortsetter med nyheter og allmennkringkasting dersom staten ikke legger mer penger på bordet.

Dette kom frem da familie- og kulturkomiteen torsdag holdt høring om regjeringens stortingsmelding «Open og opplyst», om allmennkringkasting og mediemangfold.

Sandnes viste til at TV4 i Sverige har innskrenket seg til hovedkvarteret i Stockholm og gitt seg som allmennkringkaster.

Les også: – TV 2 vant kampen om Premier League-rettighetene

Han minnet også om at TVNorge for flere år siden droppet nyheter helt og holdent.

– Likevel later noen til å tro at TV 2 alltid, uansett, vil fortsette å påta seg et samfunnsansvar uten at dette kompenseres. La meg si det med en gang. Slik er det ikke. Det har vi simpelthen ikke mulighet til slik mediemarkedet nå er blitt, sa Sandnes, ifølge Dagens Næringsliv.

Sandnes sier det ikke holder med gode intensjoner, men at politikerne nå må ta konkrete grep.

TV 2s nåværende avtale med staten løper ut i 2016.

Les også: Ekspert mener TV 2-serie skaper Russland-frykt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus