Erna i Kirkenes: – Vi må samsnakkes med russerne

Statsminister Erna Solberg (H) snakker med en libanesisk familie på ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Hit sendes flyktninger som passerer den norsk-russiske grensen på Storskog, før de sendes videre til mottak andre steder i landet.
Statsminister Erna Solberg (H) snakker med en libanesisk familie på ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Hit sendes flyktninger som passerer den norsk-russiske grensen på Storskog, før de sendes videre til mottak andre steder i landet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norge må samarbeide med russerne for å hindre at folk som ikke har rett til opphold i Norge kommer over Storskog, understreker statsminister Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Potensialet rundt omkring i verden for folk som har det vondt, vanskelig og opplever kriger og konflikter rundt omkring i verden er stort. Men det kan ikke løses ved at de kommer hit, sier statsministeren til NTB.

Hun besøkte søndag kveld ankomstleiren på Høybuktmoen utenfor Kirkenes, og skal mandag til grensestasjonen på Storskog der mer en 4.500 asylsøkere har kommet fra Russland så langt i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus