Mot helgejobbing for budsjettforhandlerne

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) mottok torsdag kveld et nytt tilbud fra regjeringen i forhandlingene om neste års statsbudsjett.
Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) mottok torsdag kveld et nytt tilbud fra regjeringen i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Høyre og Fremskrittspartiet hadde med seg et oppdatert tilbud da regjeringspartiene møtte Venstre og Kristelig Folkeparti til nye forhandlinger om neste års statsbudsjett torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet varte i en times tid, og alt tyder nå på at samtalene vil fortsette også gjennom helgen.

– Det er et tilbud som gjør at vi er nærmere en mulig løsning i dag enn i går. Men vi har også gjenstående arbeid, sa finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) til NTB etter møtet.

Han uttrykte håp om at budsjettforhandlingene skal være avsluttet i god tid før fristen, som er mandag klokken 12.

Les også: Stortinget skal tygge på 100 asylforslag

Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik slår fast at de fire partiene fortsatt er «tidlig i forhandlingsprosessen».

– Vi er nok ikke i nærheten av en endelig avtale enda, sier han.

Budsjettforhandlerne hadde i utgangspunktet en plan om å bli ferdige innen fredag formiddag, men det synes nå klart at det ikke går.

– Vi belager oss på helgejobbing, konstaterte Syversen.

I fjor gikk forhandlingene langt på overtid. I år har budsjettprosessen blitt ytterligere komplisert av regjeringens tillegg til det opprinnelige budsjettet.

Tillegget handler om asyltilstrømningen til Norge og anslår en merutgift på nesten ti milliarder kroner neste år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus