Meny

Frp fosser fram på ny måling

Frp-leder Siv Jensen og Frp kan konstatere at de går kraftig fram på nok en meningsmåling. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asylsøkerne strømmer til Norge, mens velgerne strømmer til Frp. Ikke siden mai 2011 har partiet vært mer populært, viser en fersk meningsmåling.

Fremskrittspartiet går fram hele 5,5 prosentpoeng, til 18,7 prosent, på novembermålingen som Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende.

– Folk vil ha Frps politikk på asyl- og innvandringsområdet. Vi har tross alt hele veien vært et parti som har ytret et behov for innstramninger – også mens mange snakket om liberalisering, sier Frp-leder Siv Jensen.

Les også: Frp øker kraftig på ny måling

Før valget var migrasjonsbølgen i startfasen, men nå har pendelen svinget kraftig, tror Jensen.

– Folk ser et Norge som ikke er dimensjonert for den tilstrømningen som kommer.

Thore Gaard Olaussen, daglig leder i Respons, sier det er veldig sjelden med så store endringer fra én måned til en annen.

– Det er helt åpenbart flyktningsituasjonen som er årsaken til dette. Det er ingen andre saker på dagsordenen nå, sier han.

Arbeiderpartiet er fortsatt Norges største parti, men går tilbake 2 prosentpoeng til 32,3 prosent. Høyre går også tilbake, med 1,7 prosentpoeng til 22,8 prosent.

Venstre får en oppslutning på 5,3 prosent (+0,4), Sp 5,1 prosent (-1,2), KrF 4,7 prosent (-0,6), SV 4,3 prosent (0,0), MDG 4,1 prosent (+0,1), Rødt 1,9 prosent (-0,2) og andre partier 0,8 prosent (-0,3).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus