Departementet stenger for kommentarer på Facebook-side

Justisdepartementet tar sosiale medier i bruk for å skremme mennesker uten beskyttelsesbehov fra å søke asyl i Norge.
Justisdepartementet tar sosiale medier i bruk for å skremme mennesker uten beskyttelsesbehov fra å søke asyl i Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Justisdepartementets nye Facebook-side om asylpolitikken flommet over at hatefulle ytringer, har departementet bestemt at alle kommentarer skal slettes fortløpende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På grunn av at innlegg og kommentarer har fremprovosert upassende ytringer på denne siden, vil alle kommentarer bli slettet, skriver Justisdepartementet på Facebook-siden Stricter asylum regulations in Norway sent mandag kveld.

– Det jeg så før i dag var ytringer som var upassende i forhold til folkegrupper og det var truende, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Skjøld-Lorange i Justisdepartement til VG.

Han opplyser at departementet foreløpig ikke har politianmeldt noen av Facebook-brukerne de mener kom med støtende kommentarer.

Facebook-siden ble opprettet fredag og har informasjon på engelsk om at Norge har strammet inn asylreglene.

– Vi skal gi korrekt og nøktern informasjon. Dette er ikke akkurat «Welcome to Norway», sa statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) til NTB da siden ble lansert.

Bakgrunn: Regjeringens Facebook-side full av hatytringer