Grande ber om asylmøte med Russland

Trine Skei Grande mener Norge må holde møte med Russland på politisk nivå for å diskutere asylstrømmen over Storskog.
Trine Skei Grande mener Norge må holde møte med Russland på politisk nivå for å diskutere asylstrømmen over Storskog. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir tilsynelatende gjort lite på russisk side for å stoppe asylstrømmen over grensen til Norge, mener Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun tar til orde for et asylmøte på politisk nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Nettavisen sier Grande at hun synes det er merkverdig at russerne ikke har gjort noe for å bremse strømmen av flyktninger og migranter over grensen på Storskog i Finnmark.

– Det er underlig at dette skjer, selv om vi ikke har noe bevis for at det er initiert fra russisk side. Men at de ikke gjør noe for å endre det, er soleklart. Det er et engasjement vi jo håper at de får, men dette kan vi ikke løse med konfrontasjoner, sier Venstre-lederen.

– Nå burde vi ha reist over til Moskva og hatt møte med dem på politisk nivå. Dette oppstår ikke ut av det store intet, fortsetter Grande.

Ifølge tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI) har 3.578 asylsøkere kommet over grensen fra Russland hittil i år. Kun fem av dem er blitt returnert, meldte TV 2 lørdag. Grande mener man må få personer som ikke har rett til beskyttelse ut raskere, fordi de er med på å undergrave dem som har krav på beskyttelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For meg er det viktigste at dersom du skal beskytte asylinstituttet, må du håndheve på en annen måte. Vi må kunne sile raskere og få raskere avgjørelser, avslutter Trine Skei Grande.

Les også:

Amnesty kritiske til regjeringens asylkampanje

Frp reagerer kraftig på demonstrerende asylsøkere

Carl I. Hagen: – Steng russergrensen øyeblikkelig