Anundsen innrømmer at departementet ikke hadde nok kunnskap

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (f.v.), politidirektør Odd Reidar Humlegård og PST-sjef Benedicte Bjørnland under en åpen høring om den midlertidige bevæpningen av politiet i Stortingets justiskomité tirsdag formiddag.
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (f.v.), politidirektør Odd Reidar Humlegård og PST-sjef Benedicte Bjørnland under en åpen høring om den midlertidige bevæpningen av politiet i Stortingets justiskomité tirsdag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) innrømmer at departementet ikke hadde nok kunnskap om vådeskudd og de negative konsekvensene av bevæpnet politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en naturlig del av evalueringen, svarer Anundsen på spørsmål fra leder for justiskomiteen Hadia Tajik (Ap) om hvorfor det ikke aktivt skaffes systematisk kunnskap om konsekvenser av den midlertidige bevæpningen av politiet.

– Da tolker jeg det dit hen at dere ikke har denne systematisk kunnskapen fram til nå, sier Tadjik.

Les også: Anundsen innkalt til høring om vådeskudd

Anundsen sier det var mediesaker om vådeskudd som gjorde at departementet ble oppmerksom på dette, og at dette førte til bedre rapporteringsregime.

– Hvis vi hadde hatt kunnskap om dette tidligere, ville redegjørelsen handlet mer om dette. Konsekvensen er kun omtalt i et kort avsnitt. Det har ikke vært kunnskap om dette i departementet, og det er tilknyttet rapporteringsrutinene, svarer Anundsen.

Les også: Lavere trusselnivå får politiet til å revurdere bevæpning

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy