Frp frem på TV 2-måling

– Det er veldig hyggelig at Frp går kraftig fram, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
– Det er veldig hyggelig at Frp går kraftig fram, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Fremskrittspartiet går frem med 3 prosentpoeng til 12,5 prosent på en måling TNS Gallup har utført for TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er gjort etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt frem, og samtidig med at antall asylankomster til landet har økt. Oppslutningen er den høyeste partiet har hatt siden oktober i fjor, ifølge TV-kanalen.

– Det er veldig hyggelig at Frp går kraftig frem, det tyder på at det er stadig flere velgere som ser at vi får gjennomslag for våre løfter både i statsbudsjettet og innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken, sier Frps leder Siv Jensen til TV 2.

Les også: Ingen nye asylsamtaler avtalt på Stortinget

Arbeiderpartiet har en stabil oppslutning på 37,9 prosent, ifølge målingen. Høyre går frem til 23,7 prosent (+0,2) og Senterpartiet til 6,3 (+0,5).

Venstre havner under sperregrensen for første gang siden stortingsvalget i 2013. Partiet får 3,7 prosents oppslutning, en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng fra forrige måling, Også Kristelig Folkeparti går tilbake, til 5,3 prosent (-0,6).

Både SV og Miljøpartiet De Grønne er under sperregrensen på målingen, med en oppslutning på henholdsvis 3,8 prosent (-1,2) og 3,4 prosent (-0,6).

Rødt får en oppslutning på 2,1 prosent, noe som er det samme som forrige måned.

Les også: Fire mulige flertall for Støre

Personvernpolicy