Venstre vil ta imot 500 flere kvoteflyktninger

Ola Elvestuen. Arkivfoto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Ola Elvestuen. Arkivfoto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Venstre legger inn 500 ekstra kvoteflyktninger i sitt alternative forslag til statsbudsjett. Vi må huske at det er 60 millioner mennesker på flukt i verden, sier nestleder Ola Elvestuen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne kvoten kommer på toppen av de 8.000 flyktningene partiene på Stortinget ble enige om å ta imot i det såkalte Syria-forliket, skriver Dagsavisen. SV og Frp var ikke med på forliket.

– Vi må også opprettholde den flyktningkvoten vi har fra resten av verden. I år var kvoten på 620. I regjeringens budsjettforslag for 2016 er dette redusert til 120, sier Elvestuen.

Les også: – Russland stanser flyktninger på vei til Norge

– Selv om det er en historisk flyktningsituasjon i Europa, kan vi ikke glemme resten av verden. Det er 60 millioner mennesker på flukt i verden, og vi må ta vår andel av det, sier Elves

Budsjettforslaget som legges frem av Venstre mandag, kommer samtidig som debatten om kostnadene knyttet til den økte flyktningstrømmen til Norge, pågår for fullt.

Les også: – Ingen asylstrøm, sier KrF-nestleder

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus