Mæland vil evaluere redningsvestpåbud

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Etter at den første båtsesongen med redningsvestpåbud er avsluttet, vil næringsminister Monica Mæland (H) ha en evaluering av regelverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er naturlig at vi etter årets sesong foretar en evaluering av påbudet og av unntakene i forskrift. Vil vil gå i gang med dette ved årsskiftet, sier Mæland til NRK. Mange har reagert på påbudet, som gjelder alle båter under åtte meter, men ikke tar hensyn til hastighet.

– Nå er det slik at vi alle mener det er fornuftig å bruke vest om bord i båt. Spørsmålet har vært om det skal være påbud og i hvilken form og på hvilket tidspunkt det skal være påbudt, sier Høyre-statsråden.

I syv av ni drukningsulykker fra fritidsbåter under åtte meter i juni og juli ble det ikke brukt vest. De to siste er ikke gjort rede for.

Kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet synes påbudet treffer ganske godt, men er enig i at det er viktig med en gjennomgang.

– Vi vet at kritikerne blant annet har påpekt at påbudet også bør gjelde for båter over åtte meter, og det bør regjeringen lytte til, sier Pedersen og understreker at svakheten med dagens regelverk er at det ikke gjelder for alle båter.

Les også: Sjøfartsdirektoratet slår flytevestalarm

Personvernpolicy