– Ingen asylstrøm, sier KrF-nestleder

– Vi må hjelpe våre medmennesker. Dette er enkeltmennesker i nød, sier KrF-nestleder Olaug Bollestad.
– Vi må hjelpe våre medmennesker. Dette er enkeltmennesker i nød, sier KrF-nestleder Olaug Bollestad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-nestleder Olaug Bollestad reagerer på Frp-leder Siv Jensens ordbruk i debatten om økningen av flyktninger til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innstramminger for å få ned antallet som kommer hit, og grep for å kutte tilbudet til dem som får bli. Det er kjernen i Fremskrittspartiets løsning for hvordan Norge skal betale asylregningen når den presenteres av regjeringen – trolig fredag.

– Jeg kan bekrefte at tallene er høye, og at det vil få konsekvenser for den politikken som føres. Norge kan ikke fortsette å ta imot det antallet som kommer nå. Vi er helt nødt til å få denne tilstrømmingen under kontroll, sa Jensen da hun talte til Frps landsstyremøte søndag formiddag.

Les også: Siv Jensen varsler asylinnstramminger

Enkeltmennesker

Bollestad reagerer både på innholdet og på ordbruken:

– Vi i Norge må hjelpe våre medmennesker i nød i denne ekstraordinære situasjonen. Dette er ingen strøm, men enkeltmennesker i nød, sier Bollestad til NTB.

Hun understreker at KrF ser fram til tilleggsproposisjonen, og mener det viser at Frp ser alvoret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er bra at finansministeren har tatt dette inn over seg. KrF vil være konstruktive i den kommende diskusjonen med regjeringspartiene om budsjettet for neste år, sier hun.

Integrering avgjør

Jensen sa i talen søndag at kostnadene på mottaksapparatet må ned, samtidig som hun tok til orde for raskere språkopplæring med mål om å få flere raskere i arbeid.

– Vi må være kloke på hvordan vi innretter integreringsarbeidet, både økonomisk og på system. Systemene må for eksempel ikke være til hinder for at enkeltmennesker og frivillige kan bidra. Mislykkes vi med integrering, taper også disse enkeltmenneskene på sikt. Og det vil i sin tur gi økte skiller og kostnader for samfunnet, sier Bollestad.

Freder bistand

Hun minner om at det er et budsjettpunkt KrF ikke ønsker å se på forhandlingsbordet:

– For oss er det viktig at vi ikke lar verdens fattige ta regninga. Vi må heller se på om noen av våre satsinger i budsjettet kan, må eller bør vente. Det kan merkes for noen av oss, men vi kan ikke la være – slik situasjonen nå er, sier KrFs andre nestleder.