Jensen mener bilfritt sentrum er et dårlig mareritt

Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo søndag formiddag.
Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo søndag formiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Bilfritt sentrum i Oslo, ingen utbygging av E18 vest for hovedstaden, rushtidsavgift og flere bomstasjoner høres ifølge Frp-leder Siv Jensen ut som «et dårlig mareritt».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen gikk til frontalangrep mot Arbeiderpartiet og det nye byrådet i Oslo søndag.

– Jeg er nesten litt fascinert – tror jeg – over at det fortsatt finnes partier i Norge som gjør alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk, sa Jensen før hun omtalte forslaget bilfritt sentrum som «tåpelig symbolpolitikk».

– Derfor er vanskelig å forstå hva som er den egentlige hensikten bak forslaget. Jeg har store problemer med å forstå det, la hun til.

Les også: Avtale blokkerer for MDGs ultimatum om E18

Frp-lederen er bekymret for at det rødgrønne Oslo-samarbeidet kan danne modell for en konstellasjon i Stortinget etter 2017-valget:

– Miljøpartiet gikk til valg på disse ytterliggående forslagene, og det er ikke oppsiktsvekkende at de presset dette inn i forhandlingene om byrådsplattformen. Det oppsiktsvekkende er at Ap gikk med på det. Jeg er selvfølgelig bekymret for hvilke ringvirkninger dette samarbeidet kan få – også inn i Stortinget. Det mener jeg folk må tenke gjennom, sa Jensen. (©NTB)