Byregjeringen har ikke undersøkt om bilfritt sentrum er lovlig

Toppadvokater mener bilfritt sentrum er ulovlig – Det finnes knapt et politikkområde hvor noen sier at noe er ulovlig, sier byregjeringsleder Raymond Johansen.
Toppadvokater mener bilfritt sentrum er ulovlig – Det finnes knapt et politikkområde hvor noen sier at noe er ulovlig, sier byregjeringsleder Raymond Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Den nye byregjeringen innrømmer at de ikke har undersøkt om et bilfritt Oslo-sentrum er lovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos nye byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg sier byregjeringen skal undersøke om det er juridisk mulig å innføre bilfritt sentrum, skriver Dagbladet.

Toppadvokater mener bilfritt sentrum er ulovlig og at det er et så stort inngrep i private rettigheter at Oslo kommune alene ikke har myndighet til å innføre det.

Les også: Advokater mener bilfritt Oslo sentrum er ulovlig

At målet i byrådsplattformen kan være ulovlig, bekymrer ikke den nye byregjeringslederen Raymond Johansen.

– Det finnes knapt et politikkområde hvor noen sier at noe er ulovlig. Vi skal samarbeide tett med næringslivet om dette. Jussen skal se muligheter ved politiske vedtak, sier Johansen til avisa.

Les også: Bilfritt Oslo sentrum innen 2019

Oslo fikk onsdag en ny byregjering, som etter påtrykk fra MDG vil ha alle privatbiler ut av området innenfor ring 1 i Oslo.

Personvernpolicy