Tsipras vant avstemning om gresk reformpakke

Tsipras kutter og privatiserer i Hellas

GJØR SOM TRIOEN VIL: Den greske venstreorienterte statsministeren Alexis Tsipras under parlamentsdebatten 17. oktober om nye kutt i pensjon og liberalisering av energisektoren.
GJØR SOM TRIOEN VIL: Den greske venstreorienterte statsministeren Alexis Tsipras under parlamentsdebatten 17. oktober om nye kutt i pensjon og liberalisering av energisektoren. Foto: Michalis Karagiannis / Reuters/NTB scanpix.

Det greske parlamentet vedtok fredag en reformpakke med nye innstrammingstiltak. Forslaget var den første store testen for statsminister Alexis Tsipras etter at han vant valget i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reformpakken er en del av Hellas' tredje gjeldsavtale med eurolandene og ble vedtatt med 154 mot 140 stemmer.

– Det er ingen nye tiltak her. Det er vanskelige tiltak som vi alle visste om, sier Tsipras. Blant innstrammingene som nå er vedtatt, er kutt i pensjonene, heving av pensjonsalderen, strengere straffer for skatteunndragelse og en liberalisering av energimarkedet.

Les også: Tsipras' målsetting er å slippe «overvåking»

– Vi kan ikke akseptere en ny forbrytelse på folkets bekostning. De prøver å ødelegge velferdsstaten. Alle må kjempe imot, sier Eleni Menegaki, som demonstrerte utenfor nasjonalforsamlingen fredag kveld, sammen med flere tusen andre, blant annet mange fra en kommuniststøttet fagforening.

Alle de seks opposisjonspartiene stemte mot reformene.

Les også: Tsipras: Hardt arbeid og utfordringer venter

Personvernpolicy