Meny

Rødgrønt flertall i ny måling

Rødgrønt flertall i ny måling

Jonas Gahr Støre i vandrehallen etter fremleggelsen av statsbudsjettet 2016 i Stortinget, onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne partiene får flertall i en ny meningsmåling utført for Nationen og Klassekampen.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 38,1 prosent, en fremgang på 2,5 prosentpoeng, i målingen. Partiet ville med det fått hele 72 stortingsrepresentanter, 17 flere enn i dag.

Dersom målingen var et valgresultat, ville det være hele elleve muligheter for en rødgrønn flertallskoalisjon i ulike varianter av samarbeid mellom partiene Ap, SV, MDG, Sp og KrF, skriver Klassekampen.

Jonas Gahr Støre vil overfor avisen imidlertid ikke si noe om hvilke konstellasjoner han vil foretrekke eller utelukke.

Regjeringspartiene går noe tilbake i målingen. Høyre får en oppslutning på 23,3 prosent (-2,3) og Frp 11,9 prosent (-0,7). Disse endringene er imidlertid innenfor feilmarginene.

Venstre er det eneste partiet som har endringer som er større enn feilmarginen med en oppgang på 1,9 prosentpoeng til en oppslutning på 6 prosent.

Venstre-leder Trine Skei Grande tror partiet går opp på målingene på grunn av partiets grønne profil.

– Det er en grønn bølge over oss, og det blir stadig mer klart for folk at vi må gjennom et grønt skifte, sier hun til Nationen.

Ellers får SV 4,1 prosent (+1,0), Rødt 0,9 (-0,3), Sp 5,5 (-0,1), KrF 5,2 (-0,7) og MDG 4,9 (-0,5).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus