Meny

Rekordmange melder seg ut av kirken

Stadig flere melder seg ut av Kirken. Her ser vi Vålerenga i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2015 blir rekordår for antall utmeldinger fra Den norske kirke. Allerede har over 11.000 personer meldt seg ut, skriver Vårt Land.

Rekorden stammer fra da abortstriden var på sitt heftigste, i 1978. Da meldte 11.755 personer seg ut av kirken, men det tallet ser ut til å bli overgått i år.

– Til nå i år har over 11.000 personer meldt seg ut. Det tegner til at 2015 blir et rekordår for utmeldinger, sier Ole Inge Bekkelund i Kirkerådet til Vårt Land.

Les også: – Alle fortjener frihet til å leve med den de elsker

Han peker på to hovedårsaker til at så mange velger å melde seg ut av kirken: Kirkevalget og den nye applikasjonen utmelding.no.

– Mye må nok hektes på kirkevalget. Det ser man fra tidligere år i Norge, og slik er det for eksempel i Sverige. Der melder om lag 40.000 seg ut i et vanlig år, mens 70.000 vil ut i et valgår, sier Bekkelund.

Les også: Mener ikke-kristne bør la være å stemme i kirkevalg

Samtidig som utmeldingene øker, gjør innmeldingene det samme. Foreløpige tall antyder at 2015 blir et toppår også når det gjelder kirkeinnmeldinger. Bekkelund tror tallet i år lander på rundt 2000, mens normalen er 1.000-1.500 innmeldinger i året.

I fjor meldte 11.003 personer seg ut av Den norske kirke, mens 1.047 meldte seg inn.

Les også: – Prester må kunne reservere seg mot å vie homofile

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus