Meny

MDG-politiker trekker seg etter narkotikasiktelse

En av MDGs førstekandidater i en kommune er siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av MDGs førstekandidater som er siktet for brudd på narkotikalovgivningen, trekker seg fra sitt verv i partiet. Han innrømmer å ha oppbevart marihuana hjemme.

Det melder TV 2.

– Vår kommunestyrerepresentant beklager sterkt det som har skjedd, og angrer på det vedkommende har gjort, sier partisekretær i Miljøpartiet De Grønne, Lars Gaupset i en pressemelding fra partiet.

Personen ble valgt inn i kommunestyret i år, melder Dagbladet. Fredag gjennomførte flere politipatruljer med en narkotikahund en aksjon hjemme hos lokalpolitikeren.

– Saken er under etterforskning, og saken ligger hos det lokale politikammeret. Utover dette kan jeg ikke kommentere saken, sier operasjonsleder i politidistriktet til avisa.

I et intervju med TV 2 lørdag bekrefter mannen at politiet fant «mindre mengder marihuana» i hans bolig. Til VG sier mannen at det var dumt gjort.

Styret i det aktuelle lokallaget diskuterte saken på et styremøte søndag kveld.

– Vi kommer ikke til å kommentere saken før den er ferdigbehandlet, sier Gaupset til Dagbladet.

I pressemeldingen står det at styret har blitt informert av den siktede at vedkommende trekker seg fra alle verv i partiet og vil søke om fritak fra kommunestyret. «Dette på bakgrunn av siktelsen om brudd på narkotikaloven», skriver MDG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus