Støre: – Regjeringen tar for lett på arbeidsløsheten

Jonas Gahr Støre (Ap) i samtaler før den høytidelige åpningen av det 160. storting fredag.
Jonas Gahr Støre (Ap) i samtaler før den høytidelige åpningen av det 160. storting fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Regjeringen er altfor vag når det gjelder hvordan man skal få bukt med den økende arbeidsløsheten, mener leder for Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De bruker ordet «omstilling» på hvordan de skal få ledigheten ned og antall arbeidsplasser opp. Her må regjeringen være mye mer konkret, sier Støre til NTB.

Ved utgangen av september var nesten 80.000 nordmenn uten arbeid.

Støre er også kritisk til hvordan regjeringen varsler at flyktningsituasjonen skal håndteres.

– I trontalen lister de opp en lang rekke aktører – og nevner ikke kommunene med ett ord. Men det er der bosettingen skal skje, det er der vi på Stortinget må styrke kapasiteten, sier Støre.

Også når det gjelder klima, er regjeringen lite konkret, mener Ap-lederen. I trontalen slås det fast at utslippene skal ned med 40 prosent innen 2013.

– Men regjeringen kom ikke med noen konkrete initiativer for hvordan vi skal gjøre dette. Det er bare 15 år til 2030, påpeker Støre.

I trontalen varsler regjeringen at den vil legge fram en bioøkonomistrategi som ledd i omstilling i næringslivet.

Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne hilser initiativet velkommen.

– Men her må det tenkes veldig stort, med stor innsats og store investeringer dersom det skal fungere, sier han til NTB.

– Men jeg har ingen forventninger om at de kommer opp i nødvendig skala i første forsøk, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus