Meny

Anundsen glad for nye regler om avhør av barn

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er glad for endringene i straffeprosessloven. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endringer i straffeprosessloven skal gi bedre vern til barn og sårbare voksne. Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier endringene vil gjøre det lettere å melde fra om overgrep.

Endringene, som trer i kraft fredag, gjør at første avhør av barn og sårbare voksne skal tas uten at mistenkte siktes og varsles om avhøret.

– Jevnlig ser vi at barn har vært utsatt for overgrep i flere år og at mange har visst eller trodd, men ikke meldt fra til politiet. At første avhør som hovedregel skal tas uten at mistenkte blir siktet eller varslet, vil senke terskelen for å melde fra og minske risikoen for nye overgrep og trusler i tiden mellom anmeldelse og avhør. Slik vil man kunne avdekke og forhindre overgrep bedre, sier Anundsen.

Han gleder seg over at Stortinget har vedtatt forslagene uten endringer, og sier han ser fram til at barn og sårbare voksne som har vært utsatt for eller vært vitne til vold eller seksuelle overgrep, kan bli bedre ivaretatt.

Justisdepartementet mener også at endringene gjør at det sjeldnere tas ut siktelser mot personer som er uskyldige.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus