2.400 vedtatte asylplasser ikke i bruk

Selv om kommunene har vedtatt bosetting av flere tusen asylsøkere, er 2.400 plasser ikke tatt i bruk. Dermed blir personer som har fått asyl, fortsatt sittende på mottak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er de fortsatt uten et varig sted å bo, pluss at de tar opp mottaksplasser som heller kunne gått til nyankomne flyktninger og asylsøkere, skriver VG.

– Vi må få tatt i bruk alle vedtatte plasser i år. Mottakene bør tømmes så fort som mulig, så mange som mulig av de flyktningene som har ventet lenge på mottakene, må bosettes så fort som mulig. Da blir det plasser til de nyankomne asylsøkerne, sier assisterende direktør Bjørn Holden i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI). Vedtatte plasser er det kommunene har sagt de kan stille med. Da er det kommunenes ansvar å sørge for tilstrekkelig antall boliger.

– De må bruke det store engasjementet rundt flyktningene. Folk vil gjerne bistå med boliger, og flyktningene som venter, har også en egen drive for å finne seg bolig, sier Holden til VG.

Flyktningbølgen i Europa har ført til press på mottakene. Hver dag kommer det nye mennesker som håper å skape seg et bedre liv i Norge. Mens alle overføringsflyktninger som har kommet i år, har fått en plass i en kommune, står over 3.000 personer med innvilget asyl fortsatt i kø. Det er disse som skal ha de 2.4000 ubrukte plassene.

Personvernpolicy