Tajik slår tilbake mot Willoch

Hadia Tajik gir Kåre Willoch svar på tiltale.
Hadia Tajik gir Kåre Willoch svar på tiltale. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hadia Tajik (Ap) vil ikke la Kåre Willochs påstand om at Arbeiderpartiet har ikledd seg høyresidens politikk stå uimotsagt. Det var ikke sant i 1985 og er ikke sant i dag, sier hun

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Willochs utsagn kom i forbindelse med at han gir ut boken «Strid og samarbeid mellom høyresiden og venstresiden i norsk politikk fra 1814 til i går». Han viser også til Jan P. Syse, som for 30 år siden sa at «Arbeiderpartiet stjal klærne våre mens vi var ute og badet».

Les også: Willoch: Ap har stjålet Høyres klær

Arbeiderpartiets nestleder mener Willoch her er på ville veier, skriver Dagsavisen.

– Det er ikke første gang Høyre kommer med denne typen anklager. Det var ikke sant i 1985, og det er heller ikke sant i dag, sier Tajik til avisen.

Hun er også klokkeklar når hun går i rette med Willoch når han mener det er en vrangforestilling at venstresiden introduserte ideen om velferdsstaten.

– Jeg skjønner at Willoch ønsker å gi høyresiden eierskap til velferdsstaten, men den er ikke noe ett parti har funnet opp, sier Tajik.

Selv om hun sier at flere partier og bevegelser har stått sammen om velferdsstaten, er hun også klar på at venstresiden, Venstre og kristent solidaritetsarbeid har et større eierskap til den enn Høyre.

Personvernpolicy