Widvey saksøkt etter konkurs

Kulturminister Thorhild Widvey og fire andre som var involvert i selskapet RXT, som gikk konkurs for to år siden, er saksøkt. Her er hun fotografert under en pressekonferanse i forbindelse med den kulturelle skolesekken i august. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Kulturminister Thorhild Widvey og fire andre som var involvert i selskapet RXT, som gikk konkurs for to år siden, er saksøkt. Her er hun fotografert under en pressekonferanse i forbindelse med den kulturelle skolesekken i august. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Norfield Shipping har saksøkt kulturminister Thorhild Widvey (H) og fire andre personer som satt i styret eller ledelsen i selskapet RXT, som gikk konkurs i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er reder Tor Østervold som gjennom sitt selskap Norfield Shipping har gått til søksmål, skriver Bergens Tidende.

– Jeg kan bekrefte at det er snakk om betydelige beløp, sier advokat Stein Pettersen, som representerer Norfield Shipping, til avisen.

Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) ble notert på Oslo Børs i 2006 og jobbet på oppdrag for flere internasjonale oljeselskaper. I juni 2013 gikk selskapet konkurs etter flere år med økonomiske problemer.

Konkursen førte til store tap for Norfield Shipping, som leide ut skip til RXT og var blant selskapets tre største kreditorer. Advokat Pettersen vil overfor avisen ikke kommentere hvor store summer det er snakk eller begrunnelsen for søksmålene.

Nåværende kulturminister Thorhild Widvey satt i selskapets styre i perioden fra selskapet ble børsnotert til det gikk konkurs.

– Jeg kan bekrefte at det har kommet et krav. Kravet bestrides. Utover det har jeg ingen kommentar da saken skal gå i retten, sier hun.

Advokat Geir Mikalsen, som representerer alle de fem saksøkte, sier at samtlige bestrider kravet.

Saken skal opp for Bergen tingrett i februar 2016.

Personvernpolicy