Bergensordførerens innlegg høster storm

Innlegget til fungerende bergensordfører Tor Woldseth (Frp) skaper storm i Bergen. Flere mener Woldseth gjør narr av flyktningekatastrofen på Facebook. Foto: NTB scanpix.
Innlegget til fungerende bergensordfører Tor Woldseth (Frp) skaper storm i Bergen. Flere mener Woldseth gjør narr av flyktningekatastrofen på Facebook. Foto: NTB scanpix.
Fungerende ordførerer i Bergen Tor Woldseth (Frp) beskyldes for å gjøre narr av flyktningekatastrofen på Facebook. Nå ber han om unnskyldning.

«Sorry guys, we are too busy helping these ...» er teksten i innlegget til fungerende bergensordfører Tor Woldseth (Frp), hvor bildene er av sultne barn i Afrika og det som skal fremstå som ressurssterke flyktninger fra Syria.

Innlegget har fått store deler av det politiske miljøet i Bergen til å rase.

Woldseth beskyldes for å forsøke å score billige poeng, og kritiseres for ikke å stå fram som samlende.

– Det er helt forkastelig. Det går rett og slett ikke an, sier en tydelig sint toppkandidat Dag Inge Ulstein i Krf Bergen til NRK.

Han mener innlegget er graverende og reagerer også på timingen.

– Nå kommer det kanskje flere tusen bergenserer til sentrum senere i ettermiddag. Så legger han som kanskje står fremst i det toget ut et slikt bilde. Jeg finner ikke ord.

Også fjerdekandidat for Arbeiderpartiet i Bergen, Linn-Kristin Engø, reagerer sterkt på bildet til Woldseth.

– Det sier mye om hans menneskesyn. Vi står overfor den største flyktningkatastrofen siden andre verdenskrig, og så prøver Frp å skåre billige poeng, sier Engø til NRK.
I en kommentar til Bergensavisen lørdag ettermiddag vil ikke Tor Woldseth beklage innlegget.

– Jeg så denne, så tenkte jeg at «Oi! - dette er faktisk sant!». Dette er en vekker. Vi må ikke bare tenke på dem som kommer hit, men også på dem som sulter andre steder, sier ordfører Tor Woldseth til BA.no.

Han kan ikke forstå hvorfor så mange reagerer på innlegget.

– Det kan jeg ikke forstå. Jeg tenker på alle parter. Vi må tenke på dem som dør av sult også, sier ordføreren.

Senere lørdag valgte likevel Wolseth å beklage innlegget sitt.

«Alle mennesker i nød i verden fortjener den samme oppmerksomheten. Jeg er lei for at jeg delte et bilde som kunne mistolkes. Mitt poeng var å sette fokus på at det er svært mange katastrofer i verden i dag, men jeg ser at bildet har gitt en feil fremstilling i forhold til mitt budskap og jeg har derfor valgt å slette bildet», skrev Woldseth på Facebook rett før klokken 19.

Annonse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus